Over ons
“Wij brengen nieuwe kennis en beleid in de praktijk“
Met passie voor de inhoud én het proces maken wij plannen concreet en uitvoerbaar.

DIJK53 is een kleinschalig adviesbureau met ambitieuze waterprofessionals die elkaar aanvullen en versterken. Ons team bestaat uit adviseurs, projectleiders en inhoudelijk specialisten. Pionieren is wat wij graag doen en waar wij goed in zijn. Het ontdekken van nieuwe wegen en mogelijkheden, ontzettend veel ideeën, een fascinatie voor waterveiligheid, een inhoudelijke drive, een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en vooral de ambitie om mooie ideeën en goede plannen daadwerkelijk een stap verder te brengen.

 

DIJK53 is een jong en eigentijds adviesbureau gericht op het leveren van kwaliteit en praktische waarde. De SEMCO-stijl is voor ons de basis; hierin staan vrijheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid centraal. We streven een duurzame winst na om te kunnen investeren in kennisontwikkeling, innovatie, experimenten en het opleiden van young professionals. DIJK53 biedt hiermee een alternatief voor de grootschalige, internationale adviesbureaus.

In ons werk hebben we aandacht voor:

  • Kwaliteit. We staan achter ons advies en er trost op. Hoge kwaliteit van inhoud en vorm zijn voor ons de basis.
  • Inhoud en proces. De inhoud en het proces zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze technisch inhoudelijke expertise is van toegevoegde waarde in het proces. Onderdeel van onze aanpak zijn interactieve werkvormen met experts en belanghebbenden.
  • Doorgronden. We durven de opdrachtgever kritische vragen te stellen. Om vooruit te komen, zetten we soms een stap terug om de vraag en het probleem te kunnen doorgronden. Constructief werken we samen met de opdrachtgever naar de beste oplossing.
  • Structuur. We onderscheiden hoofd- en bijzaken en brengen structuur aan. We begrijpen de technisch complexe inhoud en blijven erboven staan. Daarbij houden we oog voor de details en uitlegbaarheid.
  • Creativiteit. Onderweg ontstaan de beste ideeën. We zijn scherp op het eindresultaat maar zoeken altijd naar mogelijkheden om in overleg goede ideeën een plek te geven. We gaan voor “beterwerk” in plaats van “meerwerk”.
  • Mogelijkheden. We denken in mogelijkheden en kansen zonder de risico’s uit het oog te verliezen.
  • Begrijpelijke taal. Als we het advies niet eenvoudig kunnen uitleggen, is het eindresultaat nog niet bereikt.